Quick search

Pictures loading..
Land

Wild spotten in Garderen (vanaf 10 jaar)

Door de schemering in het bos op zoek naar wild.
From 1 person
16,95
Book now
De Witte Hoogt is een wildarena op de Veluwe. Een unieke plaats verscholen in de oudste bossen van Nederland tussen Garderen en Ermelo. Een arena waar je bij schemer het wild ziet struinen door de bossen. Midden in dit rustgebied voor het wild ligt de Wildarena Garderen, deze idyllische locatie is de plek om wilde dieren te spotten. Vanuit de overdekte wildobservatiepost midden in het bos is er vrij uitzicht op een open plek, waar edelherten, reeën en wilde zwijnen zich regelmatig van dichtbij laten zien.

De Veluwe Specialist heeft deze excursie in samenwerking met Staatsbosbeheer opgezet en draagt hierbij bij aan het ecotoerisme. De Wildarena is alleen onder begeleiding van Staatsbosbeheer te bezoeken. Je word opgehaald door de Natuurgids en krijgt een kopje koffie of thee in de ontvangstruimte. Voor vertrek krijgen we van een boswachter van Staatsbosbeheer precies te horen wat we kunnen verwachten. We gaan te voet door het oerbos naar de arena, dit is een wandeling van ongeveer 20 minuten.

Eenmaal in de buurt van de Veluwse wildarena Witte Hoogt zal iedereen stil moeten zijn om het wild niet te verstoren. Eenmaal in de wildkansel staren we door verrekijkers over het landschap en wachten we op de komst van de Nederlandse big 5. Leuk en leerzaam voor kinderen en volwassenen! Er kunnen maximaal 20 personen per tour mee.

De startlocatie:
Recreatiepark de Hertshoorn
Putterweg 68-70
3886 PG Garderen

In 2019 is de wild spot excursie op de volgende data:
- Vrijdag 3 mei
- Vrijdag 14 juni
- Vrijdag 26 juli
- Vrijdag 2 augustus
- Vrijdag 9 augustus
- Vrijdag 20 september
- Vrijdag 27 september
- Vrijdag 18 oktober
- Vrijdag 25 oktober

Tips:
- Draag donkere kleding
- Geen parfum of aftershave
- Neem een verrekijker mee
- Fotograferen mag, mits de flits uit is
- Honden zijn NIET toegestaan
- Niet geschikt voor minder validen en kinderen jonger dan 10 jaar
 1
 2
 3
Carin Van Der Spijk
We hebben, ondanks het slechte weer erg genoten. We komen zeker nog een keer terug.
Date:   26-09-2018  -   Rating: ★★★★★
Judith Koster
We hebben helaas geen wild gespot. En ook al kan de organisatie en de medewerkers daar niks aan doen... toch heeft dit invloed op de beleving van de activiteit. De medewerkers waren kundig en hebben me veel geleerd. Het is echt een leuke activiteit, leerzaam en avontuurlijk. Maar misschien kunnen ze 50% korting geven op een volgende boeking als je geen wild spot o.i.d. We gingen nu met lege handen naar huis...
Date:   28-09-2018  -   Rating: ★★★★★
Frans Vellema
Lange uitleg. Helaas mocht er geen fototoestel mee en helaas erg slecht weer, geen wild gezien, wel een hele mooie uitkijk post
Date:   26-09-2018  -   Rating: ★★★★★
Show all reviews