Quick search

Pictures loading..
Land

Wisent op de Veluwe

Altijd al een wilde wisent willen spotten? Bezoek dan zijn leefgebied met de gids, en vind hem!
From 1 person
12,50
Book now
BISONdere excursies

Vindt u het leuk om het leefgebied van de wisenten te bezoeken? Dat kan! Maak kennis met dit unieke stukje Veluwe en laat u verrassen door de flora en fauna van dit gebied. Met een beetje geluk kunt u de Veluwse wisenten live zien.

Hoe werkt het?
Het vertrekpunt is bij Vakantiepark de Berkenhorst, Kerkendelweg 30, 3775 KN Kootwijk. Hier is voldoende plaats om uw auto of fiets te parkeren. Een ervaren IVN gids verwelkomt u.

Goed om te weten:
Er is plaats voor maximaal 15 personen per excursie. U wandelt of gaat per fiets naar het wisentgebied. Aangekomen in het wisentgebied gaat u met behulp van de gids proberen om de wisenten op te sporen. Wij kunnen geen garantie geven dat u de wisenten ook echt gaat zien. Het gebied is namelijk 400 hectare groot. Echter één wisent heeft een zender om, dus de gids weet wel ongeveer waar de dieren zijn.

Omdat er in het gebied veel herten en zwijnen leven, kan het zijn dat u deze dieren tegenkomt.
Zorg dat u wat te drinken/eten bij u heeft.
Honden zijn niet toegestaan in het gebied.
De excursie is een flinke wandeling van bijna twee uur door (soms) mul zand.
De excursie is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.
De kosten voor een excursie zijn € 12,50 per persoon inclusief BTW.
De gehele excurisie duurt ongeveer drie uur in totaal.
De excursie gaat in principe altijd door (ook bij regen).
U kunt de excursie direct online betalen.
Note: Fietst u tijdens de fietsexcursies liever op uw eigen fiets? Dat kan! Dan ontvangt u 3,50 euro korting per fiets. De kortingscode voor 1 eigen fiets: (1fiets), 2 eigen fietsen (2fiets), 3 eigen fietsen (3fiets), 4 eigen fietsen (4fiets)

Tot 24 uur voor vertrek kunt u online reserveren. Hierna kunt u reserveren via Vakantiepark de Berkenhorst.
Telefoonnummer van Vakantiepark de Berkenhorst: 0577- 456 451 of mail naar: info@berkenhorstkootwijk.nl of receptie@berkenhorstkootwijk.nl
 1
 2
 3
E.A. Lomans
Het was een bijzondere wandeling in een mooie omgeving. "Helaas" hadden we de Wisenten al binnen 10 minuten gevonden, daardoor was (voor mij) het spannende eraf van het zoeken naar de beesten en hopen ze te vinden. Maar, super dat we ze gezien hebben uiteraard en op zo'n 50 meter afstand, echt heel dichtbij!
Date:   12-09-2016  -   Rating: ★★★★★
M Schetters
Leuk uitstapje onder deskundige leiding. Een zeer welbestede middag.
Date:   11-09-2016  -   Rating: ★★★★★
B Bom
Gewoon een mooie middag uit; wonend op de Veluwe kom je dan toch in gebieden waar je normaal niet inkomt omdat het niet mag. Geen Wisent gezien maar ontzettend veel informative gehad over dit mooie project en ook de Gerritsfles gezien met daar een heel mooi hert/ree in de avondzon. Goede rustige uitleg in een gebied vol sporen van allerlei beesten. Een geode bestede middag en een aanrader.
Date:   12-09-2016  -   Rating: ★★★★★
Show all reviews